De Pampus Easy Week is een evenement van de Pampus club dat in 2007 werd opgezet voor mensen met een ‘flexibele agenda’. De Easy Week was vanaf het eerste jaar een succes. De belangrijkste uitgangspunten voor de Easy Week zijn en blijven:

  • Alleen op door de weekse dagen
  • In principe één lange plassenbaan per dag
  • Starttijd 14.15 uur
  • Maximaal aantal deelnemers 50
  • Uitgebreid walprogramma
  • Mogelijkheid tot sponsoring
  • Locatie KWVL (wedstrijdorganisatie, catering, havenmedewerkers)
  • Organisatie comité

In 2013 is besloten om Easy Nieuws uit te geven ter bevordering van de informatie naar potentiële deelnemers en belangstellenden. Easy Nieuws is een digitale nieuwsbrief met alle nieuwtjes en wetenswaardigheden van de Easy Week. Bovendien werd besloten om een beperkt aantal passende sponsors toe te laten.

Vanaf 2014 is er ook de Easy Week website, www.easyweek.nl met o.a. de mogelijkheid om in te schrijven, algemene informatie zoals de deelnemers, de wedstrijdaankondiging, de WB, de banenkaarten, het archief, sponsorinformatie, foto’s, etc.

In 2015 werden de ‘Vrienden van de Easy Week’ opgericht, waarmee het mogelijk is de Pampus EasyWeek financieel te ondersteunen voor € 100 per jaar, waarvan in 2015 als tegenprestatie €50 wordt bestemd voor een persoonlijke uitnodiging voor het hilarische Easy Week ‘KerstDiner’.

In 2016 is het bestuur dat in 10 jaar tijd de Easy Week groot hebben gemaakt, na een geweldig event opgestapt, waarna een volledig nieuw bestuur is aangetreden.

In navolging van het eerste decennium Easy Week volgen wij onze geestelijk vader Walter met de frequentie en sfeer van de vele besprekingen met drank en hapjes tijdens de uurtjes week. In de trend van de Easy Week gaat ‘back-to-basics’ heeft deze commissie wel een afslanking doorgemaakt. Er zijn nu nog 3 à 4 commissieleden over. Niet dat we mensen-vreemd zijn. Maar deze commissieleden hebben nou ook weer niet ongelimiteerd tijd. Zeker zijn ze bevlogen door de gedachte van Easy Week en waar het voor staat. De instelling is nu eerst efficiënt vergaderen en daarna staat de gezelligheid centraal. Daardoor komen de meest vreemde ideeën ter tafel. Als voorbeeld komt nu een nieuw idee op tafel wat betreft een lounge-corner met soul muziek voor diegene die vrijdagavond na de prijsuitreiking echt niet naar huis willen.
U merkt wel hoe goed deze groep lekker resoneert. Het resultaat maakt u medio Augustus mee.